• Home
  • Развлечения и отдих
  • Планински маршрути

Планински маршрути

Почивката във Ваканционно селище "Ива" е подходяща за любителите на природата. От тук те могат да си организират туристически излети сред уникалната планина на Орфей. Някои от най-интересните маршрути включват вр.Беслет (1938 м) , от който се открива прекрасна гледка към цялата Доспатска равнина с яз. Доспат, а също и към голяма част от Пирин планина . Други забележителности са скалния феномен Каялитски скали и Каялитски връх (1748 м). От върховете Черновръх, Малка сютка и Голяма сютка( 2186 м.) може да се насладите на панорамните картини на язовир Батак, част от Горно-тракийската низина, силуетите на Средна гора и Стара планина. На запад се вижда Рила с връх Мусала, а на югозапад - Пирин. Незабравимо изживяване за туристите е маршрутът Сърница - вр. Гарваня ( 1716 м) - м. Люнгори - яз. Широка поляна. Друг маршрут от гр. Сърница до гр. Доспат, с дължина 18 км, дава възможност да се върви по брега на язовира, откъдето се откриват част от красотите на планината. Любителите на морски деликатеси, могат да посетят гръцкия гр. Кавала, отстоящ на 180 км от Сърница.

Ваканционното селище се явява изходен пункт за излети към различни близки туристически маршрути като „Стената”, „Чарджика” и „Ледената дупка”.

Триградското ждрело и пещерите Ягодинска и Дяволското гърло са само част от предизвикателствата, към които туристите могат да се насочат. Там те могат да се насладят на невероятната родопска красота и да изживеят незабравими моменти при срещата си с подземните чудеса, сътворени от уникалната природа.

 

ИНТЕР МАШИНЕКС ООД

IBAN: BG32UNCR70001523885499
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк, гр.София

ТЕЛЕФОН ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

Работно време за резервации:

  • понеделни-петък от 09:00-17:00
Тел.: (+359 2) 980 78 00
GSM: (+359) 885 661 757
Имейл: office@rodopi-iva.com

map small